ПВЦ дограма

Кристиан Нейко е оторизиран предствател на водещата марка в производството на високачествана ПВЦ дограма KÖMMERLING.

 

Един от най-големите плюсове на PVC дограмата

е добрата топлоизолация. Тя има нисък коефициент

на топлопроводимост и задържа топлината в помещенията. ПВЦ дограмата не изисква специална поддръжка и няма да ви се налага да я боядисвате или да я третирате със специални препарати.

 

PVC дограмата образува конденз много по-трудно

от алуминиевата. Това обаче в никакъв случай не означава, че при висока влажност над 50% няма да се образува конденз. Най-често срещаните места на образуване на конденз са върху дограмата и стъклопакета.

 

PVC дограмата, която предлагаме позволява монтаж

на различни видове обков. Противовзломния обков

е изключително надежден, защото предлага многоточково заключване и прецизно настройване

на пантите, а разликата в цената е минимална.

 

Линейното разширение от два до три милиметра на метър (има случаи и на >4 mm на метър линейно разширение) при PVC профила го прави не особено предпочитан. PVC дограмата може да пожълтее (особено по-евтината) след дълго излагане на силни преки слънчеви лъчи.

 

Предимства на ПВЦ дограмата

 

ПВЦ дограмата задържа топлината много

по-добре и пропуска по-малко студен въздух отвън.

Тя е с много добро уплътнение, не корозира, дълготрайна е и много лесно се поддържа.

 

Дограмата се състои от полимерен материал,

който с течение на времето остарява, но въпреки

това изолира изключително добре температурата.

 

ПВЦ дограмата е с многокамерна конструкция, благодарение на която има отлични звуко и топлоизолиращи свойства. Цената зависи от броя на камерите и колкото повече са те, толкова по-добра

е топлоизолацията на дограмата.

 

Както алуминиевата, така и ПВЦ дограмата се предлага основно в бял цвят, но също така може да се намери в най- различни други цветове, както и имитации на дърво. Дограмата е изключително устойчива на климатичните промени, има UV защита, така че цветовете й са дълготрайни. Заради органичния си произход обаче, тази дограма старее по- бързо от алуминиевата дограма.

Видове обков на дограма

 

Освен всички други важни изброени дотук характеристики на дограмата, има и още една, която е от много голямо значение. Това е обковът, тоест заключващите елементи на дограмата. За дългогодишното правилно и безпроблемно функциониране на дограмата, изборът на добър обков играе съществена роля.

 

Ние Ви съветватме да избягвате не-регулируемия обков, тъй като неминуемо след година експлоатация, гумените уплътнения на касата, както и на крилото слягат. Това налага притискане с помощта на регулируем обков. Регулируемият обков е предпочитан и заради лесната профилактика на отваряемите части – например срещу провисване.

Марките обков на българския пазар, които заслужават внимание са: Мако, GU и Siegenia.

 

В случай, че търсите прозорци за приземен етаж или партер, е добре да се насочите към Секюрити обков. Това е много добро решение, което ще предотврати отваряне отвън.

 

Днес PVC е един от най-добре изследваните материали. Направените екобаланс на цялостния жизнен цикъл на един прозорец от PVC дават оценка “отличен” на този съвременен материал.

 

Цветове без край

 

Става ли въпрос за цвят изискванията са сериозни. Всички цветове в които се предлагат

профилите К се отличават с висока устойчивост на въздействието на светлината, на атмосферните фактори, и не се надраскват. Фолирането се отличава не само с красивите си цветове, но

и с различни дървесинни структури: естествената топлота на дървото, съчетана с трайността на пластмасата.

 

В днешни времена технологиите за производство

на ПВЦ дограма непрекъснато се усъвършенства

и се използват много по- съвременни методи,

които да удължават срока на експлоатация

и живота на ПВЦ дограмата.

Кристиан  Нейко