СТЪКЛОПАКЕТИ

Нарасналата нужда от повишаване на шумо и топлоизолацията, с което да намалим разходите за отопление, издръжливостта на външни явления породени от околната среда и човека, доведе до създаването на стъклопакети, изработени от две, три и дори четири стъкла, с различна дебелина и възможност за пълненето с инертен газ. Използваните стъклопакети затварят херметично въздуха между стъклата посредством две бариери на битумна и силиконова основа, като по този начин образуват отлична преграда за студа и допринасят за комфорта в помещението. Най-добра топлоизолация се постига с използването в стъклопакета на различни мултифункционални стъкла.

 

Дебелината на стъклопакета

 

Много важен параметър, с много голямо значение, който често се подценява. Около 90% от площта на дограмата е площ на стъклопакета. Това е най-тънкия елемент (около 30мм) в цялата сграда. Чрез увеличаване на разстоянието между стъклата се подобрява основно термоизолацията и по-малко звукоизолацията, а чрез увеличаване на дебелината на стъклата - се подобрява основно звукоизолацията и по-малко термоизолацията. Добавянето на трето стъкло подобрява звукоизолацията, освен това то е много полезно за термоизолацията при стъклопакети над 28мм и е безполезно (дори вредно) за термоизолацията при по-тънки стъклопакети.

Добрите консумативи, като херметизатор за периферията на стъклопакета, различните по вид молекулярни изсушители, вложени в дистанционера, както и самият дистанционер, са все материали с различни качества, които в комбинация с технологията и технологичната дисциплина на изпълнение на стъклопакетите обуславят в голяма степен надеждността и дълготрайността му.

 

Производствения процес на стъклопакети в Компанията е напълно автоматизиран, като започва от рязането на стъклата и дистанционера, минава през измиванвето на стъклата в миялна машина, автоматичното запълване на дистанционера с изсушител, нанасянето на първичен уплътнител(бутил), асамблирането на стъклопакета в прецизна преса и завършва с роботизираното нанасянето на вторичния уплътнител (силикон или полисулфид). Тази технология ни позволява да дадем 5 годишна гаранция за разхерметизиране стъклопакета.

Щори в стъклопакет

 

Венецианските щори в стъклопакет представляват най-доброто решение за контролиране на слънчевата светлина.

 

Херметически затворени вътре в стъклопакета (с дистанционер 20мм и 27мм) ,те осигуряват пълна защита срещу замърсявания ,прах или климатични въздействия и нямат нужда от почистване.

 

Предлагат се в два варианта-ръчно и механично задвижване.

Основната цветова гама е в три цвята,като индивидуално може да се направи цвят по желание на клиент.

 

Идеални са за:

 

  • офиси и конферетни зали

 

  • лечебни заведения и лаборатории

 

  • частни домове,заведения,апартаменти

 

  • разделителни стени

 

Щорите осигуряват:

 

  • оптимален контрол на външни фактори

 

  • запазване на енергията

 

  • хигиена

 

  • комфорт

Кристиан  Нейко